З 1 серпня IB перевів рахунки резидентів Центральної Європи з Угорщини в Ірландію

З 1 серпня IB перевів рахунки резидентів Центральної Європи в Ірландію

 

У зв'язку з "фокусом на одному наборі вимог регулятора та забезпечення одного продукту для резидентів ЄС" (версія ІВ), а насправді - відміною угоди про усунення подвійного оподаткування поміж США та Угорщиною з 2024 року (версія США) ІВ оптимізує своє податкове навантаження та переводить рахунки своїх клієнтів зі свого угорського (а це податкові резиденти країн Центральної Європи) до ірландського офісу.

IBKR message

 

❗️Кого це стосується?
▫️Ця зміна стосується лише Клієнтів Interactive Brokers Hungary у т.ч. українців - податкових резидентів таких країн, як Польща. Чехія,  Словаччина, Болгарія, Хорватія. По іншим країнам поки що не маю підтверджень, тому буду вдячний за ваші коментарі. 
▫️Податкових резидентів України ці зміни не стосуються!

 

⚠️Що зміниться при перенесенні рахунків?

1) Зменшення компенсації брокера

Якщо брокер стане банкрутом та при цьому "забуде" розділити свої та Клієнтські активи, то постраждалий інвестор отримає: не 100к євро, як це було б в Угорщині, а лише 20к євро в Ірландії (стандартний розмір для ЄС).

 

2) Оподаткування нарахувань %% по залишку коштів на рахунку

Раніше ІВ в Угорщині нарахування %% на залишок коштів на рахунку називав CYEP, в Ірландії  - "interest on your cash balances". При чому, брокер буде утримувати 20% податку з таких нарахувань.

Якщо країна Вашої податкової резиденції має угоду про усунення подвійного оподаткування (додаю повний перелік таких країн) тоді Вам потрібно заповнити звіт "8-3-6". Додаю лінк на гайд та перелік країн з % податку з таких відсотків.

 

3) Х2 по кількості рахунків та creative reporting Після переводу рахунків в кабінеті брокера Клієнт побачить два набори рахунків - старі та нові. Звітність по кожному з них створюється окремо. Такми чином звіт (activity statements and etc) за 2024 рік по вашим операціям буде складатися із двох звіті - по старому та новому рахунках.

 

Детальніше про інші, менш важливі на мою думку, зміни в умовах послуг ІВ для таких Клієнтів можна дізнатись на сайті ІВ.

 

Ми слідкуємо за новинами, досвідом корисним для українських інвесторів де б вони не були та регулярно ділимось їх детальним аналізом на етерах спільноти самостійних інвесторів iTalks.

Цього четверга 19/09/2024 в 19:00 в спільноті поговоримо про Польщу, Німеччину, Португалію, Словакію та Чехію. Приєднуйтесь до нас за посиланням нижче.

 

Примножуйте корисне - діліться ним!

Телеграм | Ютуб | Спільнота iTalks

Напишіть нам

Будемо раді почувати ваші думки з приводу даної публікації